Detta är hysteriskt lätt att göra, går snabbt som attan och är såååå gott! Verkligen hysteriskt gott. Sa jag att det är gott? Låt mig säga det igen; gott! Men inte smalt. Inte alls.
Ingredienser
5dl vispgrädde (matlagningsgrädde funkar nog det med om man vill ha lite magrare)
½ dl strösocker
1 vaniljstång (fast jag fuskar ofta och tar 1 tsk vaniljsocker som är betydligt billigare)
2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
4-5 rutor mörk choklad (ej bakversionen eftersom den inte smälter bra, jag brukar använda Lindt 75%)
Något hitåt:
1. Använder du vaniljstång delar du den på mitten och skrapar ur fröna och lägger både frön och fröskida i en kastrull, använder du vaniljsocker hoppar du lämpligtvis till punkt två!
2. Häll grädden i en kastrull. Häll i sockret (och vaniljsocker om du använder det)
3. Koka upp grädden. Låt sjuda en minut eller två. Tag av från plattan.
4. Släng i chokladbitarna och vispa runt till de smält ner tjusigt och bra. Lägg i gelatinet och rör tills det smält
5. Häll upp i glas, formar, skålar, lamphållare eller vad du nu vill använda. In i kylen och låt stelna ett par timmar
Ät med andakt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar