Tips o Trix!

Kommer dyka upp fler finurligheter här framöver, men två saker är bra att ha; tålamod och en köksvåg!

* När jag steker kyckling eller fläsk (t.ex. kotletter) smörjer jag alltid in dem i kinesisk soja innan stekning. Det ger god smak och trevlig färg, gyllenbrunt och fint!

Många har en tendens att översteka fläsk och kyckling eftersom de är rädda att det inte ska bli genomstekt. Finns inget värre än torr kotlett eller torr kyckling så klipp hellre upp ett jack och kolla efter än att riskera torrt och trådigt kött.

*Läs alltid igenom recepten noga en gång innan du sätter igång för att slippa katastrofer

Gällande utrustning
*Allvarligt talat, har du ingen köksvåg så investera i en. Det gör allt så mycket enklare. Volymer kan variera beroende på hur floffigt man häller upp etc. men vikten är alltid densamma. Dessutom är funktionen att nollställa inför nästa ingrediens suverän och spar disk!

*En digital kökstermometer är också väldigt praktisk!


Gällande muffins och cupkaces
*En muffinsplåt är en mycket bra investering om man skall göra muffins eller cupcakes, särskilt om man använder "lockiga" formar som inte är så stadiga (men mycket billigare än den stadigare varianten)

*Använder du formar med motiv, använd alltid dubbla eftersom fettet sabbar till motivet om man bara har enkel form.

*Blanda alltid de torra ingredienserna för sig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar