Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
0.5 dl matojla
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100g mörk choklad av god kvalitet (70%)
ev vispgrädde och färska bär till garnering (ruttna bär vore ju dumt)
muffinsformar
Gör ungefär såhär:
1. Sätt ugnen på 175C
2. Vispa äggen, strösockret och vaniljsockret vitt och mega-pösigt. Elvisp är en bra uppfinning.
3. Blanda alla torra ingredienser för sig, dvs mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner blandningen i äggsmeten sådär lite försiktigt.
4. Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner den i smeten.
5. Stoppa ner formarna i din fina muffinsplåt (eller på din icke-muffinsplåt om du hellre vill det). Fyll dem till 2/3 med smeten.
6. In mitt i ugnen ca 12 minuter. Har de sjunkit ihop behöver du inte bli ledsen, det är inte sufflé vi gör här. De ska sjunka ihop i mitten.
7. När muffina har svalnat kan du dekorera med en klick vispad grädde och lite namsiga bär om du vill. Faktum är att grädden är i stort sett obligatorisk. Bären låter jag dig dock generöst nog göra som du vill med!
Tadaaaa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar