Detta är fläskpannkaka som den ska vara. Döm inte förrän du prövat receptet! Receptet kommer från min mor.
Ingredienser
3 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl standardmjölk
1/4 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 msk socker
vitpeppar
3-4 hg rimmat eller rökt fläsk (rökt är godast, men det finns inte alltid)
To Do:
Sätt ugnen på 220 grader
Häll 1 dl mjölk i en söt liten kastrull. Lägg i en kvarts buljongtärning, 1 tsk salt, 1 msk socker samt lite vitpeppar (en nypa eller två). Värm upp och rör tills buljongen lösts upp. Ställ kastrullen åt sidan lite nonchalant.
Knäck äggen i en skål. Kasta helst bort skalen. Vispa sönder äggen och häll i en eller två deciliter mjöl så konsistensen blir rejält tjock. Vispa ordentligt så alla klumpar försvinner. Alternera sedan mjöl och mjölk på detta sätt så blir det inga klumpar i din fina smet! Allra sist häller du i kastrullblandningen. Ställ åt sidan så mjölet får svälla medan du fixar fläsket.
Smörj en långpanna (plåt, inte form). Häll sedan i pannkakssmeten. Det är viktigt att hälla i smeten först, börjar man med att fördela fläsket på plåten förstör man nämligen sitt lilla mästerverk när smeten tsunami-likt sveper bort ens fina arrangemang. Så smet först - fläsk sedan. Jämnt över plåten. Bra.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills pannkakan är gyllenbrun (inte mesgul).
Avnjut med lingonsylt och iskall mjölk!
P.S Ha inte lök i smeten! Det trodde min far var en bra idé en gång. Det var det inte.
Namnam!
SvaraRadera