24 maj 2011

Vaniljsås

Detta är ett alldeles eget recept på en snabb och lätt (att göra, inte kalorimässigt) vaniljsås. Det finns verkligen ingen anledning i världen att köpa vaniljsås när det är så lätt och enkelt att göra själv. Har du ingen grädde kan du ta mjölk, den blir bara inte lika fyllig då. Men god i alla fall! (Kakan på bilden är en äppelkaka jag gjort av detta receptet)


 Ingredienser:
2 äggulor
2 msk strösocker
2 msk smör
3 dl matlagningsgrädde (har du mindre kan du spä på resten med mjölk)
1 msk potatismjöl
3 tsk vaniljsocker (eller en stång eller två för den som vill vara hardcore)

ToDo
Häll allt utom grädden/mjölken och vaniljsockret i en liten kastrull. Vispa ihop. Häll på grädden/mjölken. Sätt kastrullen på en platta. Värm upp under ständig rörning tills första bubblan syns, tag omedelbums bort från plattan och rör ett tag till så inte äggulan stelnar och hela rasket skär sig.

Låt svalna. Häll i vaniljsockret. Rör ner. Ät. Mums. Och så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar